Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail onze opleidingen

U bent hier:  Home > vorming - opleiding > onze opleidingen > artikel detail onze opleidingen > veiligheidsbeleid voor leidinggevenden: aansprakelijkheden en verantwoordelijkheden (Brussel) - NIEU...
veiligheidsbeleid voor leidinggevenden: aansprakelijkheden en verantwoordelijkheden (Brussel) - NIEUW

doel en doelgroep

Of er in een organisatie op een veilige en duurzame manier gewerkt wordt, hangt nauw samen met het beleid dat leidinggevenden hier rond voeren. De wetgever en arbeidsongevallenverzekeraars hebben daarom duidelijke verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden gelegd bij die leidinggevenden, bv. in het geval van arbeidsongevallen.

Natuurlijk sta je hier als leidinggevende niet alleen in. Door samen met je preventieadviseur en alle betrokkenen veiligheid op een participatieve manier in de genen van je organisatie te brengen, draag je bij tot het welzijn van je medewerkers en creëer je een toekomstgericht en positief werkklimaat voor je organisatie.

Wil je meer weten over je precieze verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden als leidinggevende, wil je weten hoe je het veiligheidsklimaat in je organisatie optimaal kan uitbouwen? Kom dan naar een van de werksessies “veiligheidsbeleid voor leidinggevenden". Expert-preventieadviseurs zetten je op weg en stellen de nodige tools ter beschikking om samen met je preventieadviseur een integraal preventiebeleid conform aan de wetgeving uit te rollen in jouw organisatie.  
 

context

In 2014 kon het SFP een projectmedewerker veiligheid aanwerven, met middelen uit het VIA voor de kunsten. Toni Dohogne werkte een tool uit op maat van de sector om het administratief beheer van het veiligheidsluik te vereenvoudigen - ARIANE.

Toni staat steeds ter beschikking van de sector voor advies op maat.

Daarnaast organiseerde het SFP in 2015 en 2016, in samenwerking met een aantal externe partners, een basisopleiding tot preventieadviseur op maat van de sector (niv. 3).  Voor dit najaar (2017) staat alweer een nieuwe editie van dit intensief opleidingstraject in de steigers.


De werksessies voor leidinggevenden zijn een nieuw initiatief binnen het project Veiligheid.
 

programma en aanpak

Tijdens deze sessie wordt een overzicht geboden van de belangrijkste aspecten van veiligheid en welzijn op het werk zoals de regelgeving voorschrijft.  Het programma focust op preventie en bescherming en is gericht op de werkpraktijk van de sector.  In het bijzonder wordt stilgestaan bij de verantwoordelijkheden en de aansprakelijkheden van leidinggevenden, de motieven om aandacht te besteden aan preventie en welzijn op het werk, en de partners in de uitvoering van het beleid op vlak van veiligheid en welzijn.
 

  • context van de sector
  • praktijkvoorbeeld
  • wetgeven en aansprakelijkheid
  • chronologie preventie
  • voorstelling tool: ARIANE

 

opleidingspartners - lesgevers

An Devriendt, IDEWE

Johan Penson, InfraCult

Toni Dohogne, projectmedewerker Veiligheid SFP

 

praktisch

donderdag 16 februari 2017, 9.00u-13.00u + aansluitend netwerklunch @ Bronks, Brussel


je kan ook kiezen voor de sessie in:

  • Antwerpen op 17 februari, 9.00u-13.00u @ Kunsthuis (Opera/Ballet)
  • Gent op 21 februari, 9.00u-13.00u @ Kunstencentrum Vooruit

werknemers van PC 304 en andere doelgroepen  sectorale opleidingspremies (*) kunnen gebruik maken van hun opleidingskrediet, en op die manier gratis deelnemen

(*) klik hier voor meer info over de sectorale opleidingspremies
nog vragen ? mail naar opleiding(a)podiumkunsten.be

kostprijs voor andere deelnemers = 90 €
drank en broodjeslunch inbegrepen


 

 

 

 

 


 

Terug

 

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten