Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail onze opleidingen

U bent hier:  Home > vorming - opleiding > onze opleidingen > artikel detail onze opleidingen > preventief omgaan met stress en burn-out voor leidinggevenden- RESERVELIJST
preventief omgaan met stress en burn-out voor leidinggevenden- RESERVELIJST

context

Steeds vaker worden we in onze teams geconfronteerd met de gevolgen van stress en burn-out.  Leidinggevenden herkennen niet altijd tijdig de signalen en als ze herkend worden, weet men niet altijd hoe hierover met de collega te  spreken of hoe te ondersteunen. Wat is de rol die een leidinggevende kan spelen bij preventie van stress & burn out? Welke zorgende rol kunnen /moeten leidinggevenden opnemen voor teamleden die lange tijd afwezig zijn door stressgerelateerde problemen, tijdens hun afwezigheidsperiode en bij re-integratie? Bij wie kunnen leidinggevenden zelf terecht voor ondersteuning?
 

Deze workshop sluit naadloos aan bij de bevraging van de werkbeleving die het Sociaal Fonds recent organiseerde in de sector!

 

programma
 

  • oorzaken van stress (oa Waar heb ik als leidinggevende impact op/waarop niet?)
  • stress herkennen
  • stress en duurzame inzetbaarheid
  • cases: begeleiden van medewerkers in stressgerelateerde thema’s (korte simulaties, best practices en suggesties)
  • aan de slag met het team
  • introductie op enkele copingtechnieken voor stressbeheersing

 

methodiek

De dag is sterk interactief opgebouwd. Vertrekkende vanuit eigen ervaringen met stress, worden ‘best practices’ naar voor geschoven in het detecteren en omgaan met stress van medewerkers. Via korte ervaringsgerichte oefeningen beleef je als deelnemer de stressverhogende effecten van een ‘rode’ communicatiestijl, onduidelijkheid, gebrek aan inspraak, gebrek aan constructieve feedback etc. Op die manier word je gesensibiliseerd voor ‘groene’ communicatie- en leiderschapsstijlen en hun (stress-preventieve) effecten. Nadien wordt er gewerkt met cases rond stresssituaties bij medewerkers en wat je hierin kan doen als leidinggevende. Dit wordt uitgewerkt in mini-simulaties met tips en best practices. Tot slot krijg je als leidinggevende uitleg over een workshopaanpak rond het thema stress binnen je team.

 

opleidingspartner 

lesgever: Johan Snellinckx studeerde psychologische en pedagogische wetenschappen.  Als mede-oprichter en zaakvoerder van Intensio werkt hij als facilitator en trainer in de domeinen  van change management, leiderschap, stress en burn-out alsook communicatie.
 

praktisch

dinsdag 16 mei, 10.00 - 17.00u @ Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen, Antwerpen
 

werknemers van PC 304 en andere doelgroepen  sectorale opleidingspremies (*) kunnen gebruik maken van hun opleidingskrediet, en op die manier gratis deelnemen

(*) klik hier voor meer info over de sectorale opleidingspremies
nog vragen ? mail naar opleiding(a)podiumkunsten.be

kostprijs voor andere deelnemers = 160 €
drank en broodjeslunch inbegrepen
 

RESERVELIJST !

Deze opleiding is VOLZET.  Je kan wel nog inschrijven op de reservelijst; wij geven je dan een seintje als er iemand annuleert. 

Als je niet kan deelnemen aan deze sessie geven wij je een seintje zodra we een nieuwe datum plannen, zodat je zeker de kans krijgt om in te schrijven voor de eerstvolgende groep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten