Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail onze opleidingen

U bent hier:  Home > vorming - opleiding > onze opleidingen > artikel detail onze opleidingen > leiding geven- RESERVELIJST
leiding geven- RESERVELIJST

doelgroep

Dit opleidingstraject van 3,5 dagen is bedoeld voor leidinggevenden die zich willen verdiepen in diverse aspecten van hun leidinggevende functie :

 • mensen die vanuit een uitvoerende of expert-functie doorgroeien naar een leidinggevende positie
 • startende leidinggevenden
 • leidinggevenden met enige ervaring die graag hun background verruimen
   

uitgangspunten

Mensen groeien vaak  vanuit een uitvoerende functie door naar een leidinggevende positie. Heel wat mensen zijn echter niet of nauwelijks voorbereid op deze stap in hun loopbaan.

Leidinggeven vergt nieuwe en andere competenties. Er wordt verwacht dat je het team aanstuurt en de vooropgestelde resultaten behaalt. Als leidinggevende kom je voor vele vragen en problemen te staan: hoe motiveer je mensen, hoe bevorder je de samenwerking binnen je team, hoe ga je om met conflicten, hoe haal je het maximum uit je mensen….

Ook als je al even bezig bent zit je vaak nog met vragen of kan je nog extra handvaten gebruiken om meer zicht te krijgen of je eigen leiderschapsstijl.
 

In deze cursus leer je hoe je op een efficiënte, boeiende en krachtige manier kan leidinggeven en hoe je verder kan groeien in je leiderschap. 


programma

 
dag 1 : zicht krijgen op de eigen leiderschapsstijl en competenties

 • eigen sterkte- /valkuil- analyse als leider
 • verkennen van de ‘eigen’ leiderschapsstijl en de impact ervan op taak en proces via persoonlijke handleiding, ervaringsgerichte opdrachten en het kernkwadrantenmodel van Ofman
   

dag 2 : inzicht krijgen in de specifieke rol en specificiteit van de leidinggevende 

 • hanteren van flexibel en situationeel begeleiden (motiveren, delegeren, instrueren, overleggen) 
 • rol en positie : transitie van expert naar leidinggevende
 • leidingeven zonder bevelen
   

dag 3 : inzicht krijgen in en oefenen op een aantal specifieke leiderschapscompetenties

 • vergroten van de eigen relationele en communicatieve vaardigheden o.a. constructieve feedback,  faciliteren van het groepsproces, motiveren van medewerkers, balans tussen sturen en coachen,…


methodiek

De werkwijze van Outward Bound® is gebaseerd op ervaringsgericht leren. 

Tijdens de drie opleidingsdagen zal gewerkt worden met een combinatie van concrete en een aantal theoretische kaders.  Aan de hand van een persoonlijke handleiding krijgen de deelnemers zicht op het eigen persoonlijke typeprofiel van waaruit ze vooral ook andere types leren begrijpen en appreciëren.
 
Tijdens de driedaagse opleiding wordt ook  een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld in kleinere groepen.  Deze coachinggroepen zullen twee maanden na de opleiding nog samenkomen voor een opvolgingsmoment.  Elke deelnemer krijgt de kans om zijn eigen leerproces voor te stellen, vragen te stellen en feedback te krijgen. Op het einde van de sessie heeft elke deelnemer een aantal  specifieke actiepunten waarmee hij/zij aan de slag kan in de eigen werkomgeving.


opleidingspartner

Outward Bound® Belgium

lesgever: Dirk De Vilder, manager en senior facilitator bij Outward Bound België
 

praktisch
 

3,5 dagen : donderdag 22, dinsdag 27 maart  en vrijdag 20 april 2018, 9.00u-17.00u

de halve terugkomdag (groepscoaching) wordt later in onderling overleg vastgelegd.

@ deBijlokesite, Gent

 

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies
 

Behoor je tot één van deze groepen? Gebruik dan je jaarlijks opleidingskrediet van 600 euro, zo kan je gratis deelnemen.

 • werknemers van PC 304
 • flexwerkers: wie regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werkt, maar op het moment van de opleiding ingeschreven is als werkzoekende
 • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC 304
   

meer info

nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be

 

kostprijs voor andere deelnemers: 550 €

drank en broodjeslunch inbegrepen

 

RESERVELIJST !

Deze opleiding is VOLZET.  Je kan wel nog inschrijven op de reservelijst; wij geven je dan een seintje als er iemand annuleert. 

Als je niet kan deelnemen aan deze sessie geven wij je een seintje zodra we een nieuwe datum plannen, zodat je zeker de kans krijgt om in te schrijven voor de eerstvolgende groep.


 

 

Terug

 

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten