Podiumkunsten - Home pc304

opleidingscheques vdab

opleidingscheques vdab

wat?

Met de opleidingscheques van de Vlaamse Overheid betaal je maar de helft van de kosten voor een opleiding waarmee je je positie op de arbeidsmarkt versterkt. Je kan enkel opleidingscheques aanvragen voor opleidingen die je volgt op eigen initiatief, dus niet op vraag van je werkgever. Per kalenderjaar kan je voor maximum 250 € aan opleidingscheques aankopen. 

 

In een aantal specifieke gevallen betaalt de overheid zelfs meer dan de helft:

  • als je geen diploma secundair onderwijs hebt en een bepaalde opleiding volgt  meer info
  • als je geen diploma hoger onderwijs hebt en een bepaalde opleiding volgt  meer info
  • als je kortgeschoold bent, ouder dan 45, arbeidsgehandicapt of van allochtone afkomst én een opleiding volgt in het kader van loopbaanbegeleiding meer info


voor wie?

Deze opleidingscheques zijn bedoeld voor werknemers en uitzendkrachten die werken in Vlaanderen of het Brussels gewest. Je kan er geen gebruik van maken als je werkt als zelfstandige, als je werkt met een studentenovereenkomst en jonger bent dan 25, of als je minder dan 80u werkt in het kader van een leerovereenkomst en jonger bent dan 25. 


voor welke opleidingen?
 

De gebruiksvoorwaarden van het systeem zijn veranderd sinds 1 augustus 2010.  Je kan de cheques enkel nog gebruiken voor arbeidsmarktgerichte opleidingen die :
 

  • erkend zijn in het kader van educatief verlof. Dit betekent niet dat je daarom educatief verlof moet nemen voor de opleiding.
    Klik hier voor de volledige lijst. Voor ons eigen opleidingsaanbod kan niet langer betaald worden met opleidingscheques!
  • deel uitmaken van je persoonlijk ontwikkelingsplan in het kader van loopbaanbegeleiding.


Ook voor de loopbaanbegeleiding op zich kan je nog steeds gebruik maken van deze cheques. 


hoe bestellen?

Je kan de opleidingscheques online bestellen of telefonisch via 0800/30 700. Je bestelt je cheques best vooraf, zodat je het inschrijvingsgeld niet hoeft voor te schieten. Je kan echter nog bestellen tot twee maanden na de start van de opleiding. 

 

nuttige links

 


 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten