Podiumkunsten - Home pc304

ervaringsbewijs

ervaringsbewijs

 

Veel podiumtechnici hebben hun vak al doende geleerd. Ze kunnen deze ervaring echter niet altijd aantonen en lopen op die manier soms loopbaankansen mis. In sectoren waarbij de verloning gekoppeld is aan diploma's, kan dit ervaren podiumtechnici parten spelen. 

De Vlaamse regering heeft voor dergelijke situaties samen met zijn Europese collega's een oplossing uitgewerkt. Het ervaringsbewijs is een certificaat dat wordt uitgereikt door de Vlaamse Overheid. Het is een erkenning van de competenties die je vergaard hebt tijdens je werk of je vrije tijd.  Het kan gebruikt worden als bewijs van ervaring bij sollicitatie of promotie. Op die manier versterkt het de plaats van ervaren technici op de arbeidsmarkt. Het toont immers objectief en onafhankelijk aan dat je in staat bent om een beroep uit te oefenen. De Vlaamse overheid reikt de attesten uit en staat garant voor kwaliteit en niveau.
 

Er zijn momenteel zes beroepscompetentieprofielen waarvoor je een ervaringsbewijs kan behalen. Je vindt deze terug op de website van de SERV. 

 

 

 

Op basis van testen die moeten bepalen of de in het profielen omschreven competenties aanwezig zijn, reikt het testcentrum Podiumtechnieken RITS ervaringsbewijzen uit. Voor alle informatie over de procedure kan je bij hen terecht! 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten