Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail alle functies

U bent hier:  Home > werk > vacaturedatabank > alle functies > artikel detail alle functies > Lasso zkt projectmedewerker ‘Digitale technologie en cultuurparticipatie' (Brussel)
Lasso zkt projectmedewerker ‘Digitale technologie en cultuurparticipatie' (Brussel)

Lasso is op zoek naar een projectmedewerker ‘Digitale technologie en cultuurparticipatie’ voor het stadsproject Move It Kanal. Het gaat om een deeltijdse functie (50%) voor 6 maanden.
 

Over Lasso
Lasso is een culturele organisatie die via netwerking, bemiddeling en samenwerking de participatie aan het culturele leven in Brussel wil versterken en vergroten. Om deze doelstelling te bereiken brengt Lasso professionals uit diverse sectoren (kunst & cultuur, jeugdwerk, welzijn, onderwijs) samen en zorgt het voor uitwisselen van informatie en expertise, voor het stimuleren van samenwerking en voor het vergroten van een draagvlak voor cultuurparticipatie en kunsteducatie binnen deze sectoren. Lasso organiseert netwerkbijeenkomsten, vorming en studiedagen en coördineert verschillende projecten. Daarnaast biedt Lasso ook begeleiding aan organisaties en zorgt het voor het documenteren van Brusselse praktijkverhalen rond cultuurparticipatie en kunsteducatie. Heel wat van onze activiteiten zijn tweetalig (NL/FR).


Over het project Move It Kanal
Lasso startte in 2015 met het project Move It Kanal. Dit Brussels stadsproject is een samenwerking tussen Lasso en JES, D’Broej, RAB/BKO, LES Molenbeek, IHECS en de Opleiding Sociaal Werk van de Erasmushogeschool Brussel. De doelstelling van het project is het ontwikkelen van een duurzaam netwerk van organisaties en instellingen met het oog op het stimuleren van de cultuurparticipatie van jongeren (12-18 jaar) uit de Brusselse Kanaalzone. Tijdens het eerste projectjaar lag de focus op een onderzoek over de cultuurbeleving van jongeren uit de Kanaalzone en over het culturele aanbod dat zich tot hen richt. Daarnaast werd een netwerk van potentiële partners opgestart. Vanaf 2017 worden aan de hand van de onderzoeksresultaten en de netwerkverkenning een aantal concrete proefprojecten voorbereid. Voor deze projecten zijn we op zoek naar een projectmedewerker.
 

Over de vacature:
De projectmedewerker wordt verantwoordelijk voor het thema ‘Digitale technologie en cultuurparticipatie’ binnen het project Move It Kanal. Het concrete takenpakket van deze medewerker ziet er als volgt uit:

- Veldverkenning: in kaart brengen van voornamelijk Brusselse organisaties en sleutelfiguren (NL/FR) uit diverse sectoren (kunsten, cultuur, jeugdwerk, onderwijs) die expertise hebben rond ‘digitale technologie en cultuurparticipatie’;
- uitbouwen van een netwerk van professionals (kunstenaars, jeugdwerkers, docenten etc...) rond het thema ‘digitale technologie en cultuurparticipatie’ via individuele contacten, het organiseren van brainstormsessies en netwerkactiviteiten;
- Detecteren en documenteren van best practices rond ‘digitale technologie en cultuurparticipatie’ uit Brussel of erbuiten;
- Uitwerken van een projectplan waarbij netwerking, het opzetten van proefprojecten, en/of het ontwikkelen van vormingsactiviteiten voor diverse profielen een plaats kunnen krijgen.
 

Profiel:
De medewerker die we zoeken is bezeten van alles wat te maken heeft met ‘digitale technologie’ en heeft een breed netwerk hierrond in Brussel. Je hebt een hart voor kunst en cultuur en wil dat iedereen de kans krijgt om te participeren of deel uit te maken van het rijke culturele leven in Brussel. Je hebt voeling met jongerencultuur en met de diversiteit van de Brusselse bevolking. Je neemt graag initiatief en kan de noden en verwachtingen van je netwerkpartners vertalen in concrete, duurzame projecten en samenwerkingen. Je bent geduldig, diplomatisch en gedreven en weet anderen te overtuigen. Je werkt graag zelfstandig, geruggesteund door een team. Je bent vlot tweetalig (NL/FR of FR/NL). Andere talen zijn een pluspunt. We zijn op zoek naar iemand met gedegen ervaring rond digitale technologie en cultuurparticipatie.
 

Wat we bieden:
Je komt terecht in een klein, divers team van gedreven medewerkers. Voor het project Move It Kanal werk je nauw samen met de projectcoördinator, een projectmedewerker en een onderzoeker.
Het gaat om een 50% functie (19u/week) met een contract van bepaalde duur voor 6 maanden. Het uurrooster is in onderling overleg te bepalen. Occasioneel is er weekend- en avondwerk.
Het loon is conform de geldende barema’s van PC 329.01. Voorts bieden we maaltijdcheques, tussenkomst in gsm & internetkosten en de mogelijkheid om regelmatig van thuis uit te werken. Onze kantoren zijn gevestigd in het centrum van Brussel en zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
 

Interesse?
Reageer dan voor 25 oktober door je cv met een korte motivatiebrief (NL of FR) te sturen naar anja.vanroy@lasso.be. De datum van indiensttreding is zo snel mogelijk. Lasso voert een actief diversiteitsbeleid en waakt over gelijke kansen, een gelijke behandeling en een gelijke toegang tot de selecties voor al wie solliciteert.
 

Meer informatie:
Op www.lasso.be
Of via: Anja Van Roy – coördinator, T 02 513 29 85, anja.vanroy@lasso.be

   

Terug

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten