Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail alle functies

U bent hier:  Home > werk > vacaturedatabank > alle functies > artikel detail alle functies > LOD zkt een medewerker nationale & internationale spreiding (Gent)
LOD zkt een medewerker nationale & internationale spreiding (Gent)

LOD is een internationaal productiehuis voor opera & muziektheater. LOD werkt aan projecten met een pool kunstenaars (onder andere Josse De Pauw, Kris Defoort, Inne Goris, Atelier Bildraum en Daan Janssens) én ondersteunt jong werk. LOD speelt met haar producties op zowel nationale als internationale podia (binnen en buiten Europa) en organiseert haar activiteiten vanop de Bijlokesite te Gent.

Ter ondersteuning van haar activiteiten zoekt LOD vzw een medewerker nationale & internationale spreiding, (M/V) Full-time

> English description (PDF)

 

Profiel

We zoeken een enthousiast medewerker met ervaring binnen de kunstensector en meer specifiek binnen de podiumkunsten. Je bent een persoon met communicatieve en zakelijke vaardigheden die een uitdaging ziet in het verder uitbouwen van een nationaal en internationaal netwerk. Je werkt in nauw overleg met en rapporteert op regelmatige basis naar de artistieke en internationale coördinator.
 

Taakomschrijving
In het kader van de algemene internationale ontwikkelingsstrategie, onder leiding van de internationale coördinator en in overleg met de directeur, ben je:
Verantwoordelijk voor de verkoop van de LOD-producties in binnen - en buitenland:

 • Je onderhoudt het bestaande netwerk van artistieke- en productionele partners en bouwt nieuwe contacten uit.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bepalen en implementeren van specifieke actieplannen voor het promoten en verkopen van de producties.
 • Je zorgt voor het uitnodigen en het ontvangen van organisatoren op de premières en voorstellingen, en het opvolgen hiervan.
 • Je onderhandelt uitkoopsommen en stelt kostenramingen op, in overleg met de productieleiders.

 

Het aanspreekpunt voor de externe managementbureaus waarmee LOD voor sommige van haar producties samenwerkt:

 • Je reikt alle relevante informatie en promotiemateriaal aan voor de verkoop van de producties.
 • Je ondersteunt hun inspanningen met bijkomende reizen, uitnodigingen en gerichte communicatie met organisatoren en je organiseert regelmatig updates.
 • Je bent het aanspreekpunt voor alle vragen over beschikbaarheid en haalbaarheid en je volgt het aanmaken van de contracten op.

 

Samen met de verantwoordelijke pers en communicatie, verzorg je een promotiestrategie voor de verkoop van de projecten:

 • Je bepaalt de planning en de inhoud van de seizoensbrochure en van de professionele nieuwsbrieven van LOD, om de producties te promoten.
 • Je updatet regelmatig het promotiemateriaal ter de verspreiding van de projecten, volgens het door jou opgestelde actieplan.
   

 

Jouw profiel

 • Je bent drietalig (Nederlands/Frans/Engels) zowel qua spreken als schrijven. Je bezit een proactieve en klantgerichte instelling.
 • Je functioneert vlot in een team, maar kan ook goed zelfstandig werken.
 • Je bent gedreven, flexibel, stressbestendig & je kan omgaan met deadlines. Je bent methodisch en communiceert efficiënt over het work in progress.
 • Je hebt een commerciële ingesteldheid en het zoeken naar nieuwe partners schrikt je niet af. Je hebt een goede redactionele pen.
 • Je weet dat reizen en avond- en weekendwerk eigen is aan de functie.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
 • Je hebt minimum 2 jaar ervaring in een gelijkaardige functie en binnen een internationale context. Je bouwde al een nationaal en internationaal netwerk in de podiumkunsten op.

 

Aanbod
Je komt terecht in een enthousiast team in een organisatie met veel ambitie. De verloning gebeurt conform de cao podiumkunsten.
Contract: onbepaalde duur, fulltime
Aanvang: zo snel mogelijk
 

Solliciteren
doe je schriftelijk met CV en motivatie (in Nederlands, Frans of Engels) naar LOD, tav Ann Hellemans, Bijlokekaai 3, 9000 Gent of mail naar ann@lod.be vòòr 21 maart 2018

Terug

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten