Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail alle functies

U bent hier:  Home > werk > vacaturedatabank > alle functies > artikel detail alle functies > Kunsthuis zkt coördinator dramaturgie Opera & Ballet (Antwerpen)
Kunsthuis zkt coördinator dramaturgie Opera & Ballet (Antwerpen)

Vertrekkend vanuit de onweerstaanbare kracht van muziek, theater en dans, gaat Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen dagelijks met een team van meer dan 380 vaste medewerkers aan de slag. Samen brengen we de grote werken uit de opera, ballet- en dansgeschiedenis tot leven alsook hedendaagse creaties en te herontdekken meesterwerken. Onze opdracht: ons publiek ontroeren, inspireren, laten genieten van schoonheid en aanzetten tot reflectie. 
Om nationaal en internationaal onze rol te blijven opnemen, gaan we vandaag op zoek naar een coördinator dramaturgie om de razend interessante uitdagingen in een snel veranderende omgeving voor Opera Ballet Vlaanderen mee in goede banen te leiden.

Voor de versterking van onze afdeling dramaturgie zijn we op zoek naar een coördinator dramaturgie Opera & Ballet

voltijds contract ( standplaats Antwerpen)
 

FUNCTIE

Als coördinator dramaturgie ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke aspecten van de producties, alsook heb je de eindverantwoordelijkheid over de publicaties en andere artistieke informatiestromen, met als doel een kwalitatieve, correcte en coherente visie te verspreiden over de artistieke processen en de producties.Je rapporteert rechtstreeks aan de artistieke directie van opera en ballet vlaanderen en fungeert als hun artistiek adviseur. Je vertegenwoordigt de dienst dramaturgie binnen- en buitenshuis.

 

TAKEN

● Zij/hij vertaalt het lange termijn beleid naar de dagdagelijkse werking;
● Zij/hij bepaalt de prioriteiten in de uit te voeren activiteiten in functie van de ontwikkelde strategie;
● Zij/hij werkt uit, beheert en presenteert inhoudelijke en dramaturgische informatie over de opera- en balletproducties, zowel in gedrukte en online-publicaties (programmaboeken, magazines, website,...) als in publieke inleidingen, cursussen en presentaties.
● Zij/hij is betrokken bij het tot stand komen van de producties van Ballet Vlaanderen/Opera Vlaanderen en kan als productie-dramaturg worden ingezet.
● Zij/hij is in samenspraak met de andere dramaturgen verantwoordelijk voor de inhoudelijke en artistieke omkadering van de voorstellingen en de uitwerking van dramaturgische randactiviteiten van ballet en opera.
● Zij/hij geeft dramaturgische ondersteuning aan de educatieve dienst en aan het ontwikkelen en de uitbouw van een gemeenschappelijke educatieve werking voor ballet en opera. Daarbij gaat het om het uitdenken en plannen van grotere en kleinere educatieve projecten voor scholen, kinderen, jongeren en bijzondere doelgroepen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de coördinator van de educatieve dienst van het Kunsthuis.

 

PROFIEL

Kandidaten hebben:

● een zeer goede kennis van en een groot enthousiasme voor opera, muziektheater, ballet, hedendaagse dans en educatieve en innovatieve projecten. Zij hebben een duidelijk zicht op het repertoire en op de internationale ontwikkelingen in deze genres en kunst in de breedste zin van het woord.

● een open visie op hedendaagse dramaturgie, met inbreng van eigen, vernieuwende visies;

● een enthousiasme voor educatieve werking met verschillende doelgroepen (kinderen, jongeren, gedifferentieerde doelgroepen,...);

● een ruime kennis van het grote culturele veld (muziek, literatuur, theater, media, kunsten, film, populaire cultuur,....) en een zeer goed inzicht in informatiesystemen (bibliotheken, internetzoekmachines e.a.) met het oog op het uitbreiden van die kennis;

● een grote taalvaardigheid en perfecte beheersing van het Nederlands, zowel in geschreven (heldere schrijfstijl) als gesproken taal;

● een actieve beheersing van het Frans, Engels en Duits;

● inzicht in redactionele processen voor drukwerken en online informatieverspreiding;

● goede communicatieve vaardigheden en geen terughoudendheid in het spreken voor een zeer divers publiek;

● een grote bereidheid tot samenwerken in team en met de afdeling marketing/communicatie, maar tevens tot zelfstandig werken;

● coördinerende en organiserende talenten en zijn gedreven in het nemen van initiatieven;

● de bereidheid in een flexibel werkschema te werken (avond- en weekendwerk);

● minimum een masterdiploma in domeinen als muziekwetenschappen, theater-of danswetenschappen, podiumkunsten, algemene culturele wetenschappen of een vergelijkbare studie;

● minstens 5 jaar relevante praktijkervaring in het domein van opera en ballet/dans is een noodzaak.
       

WIJ BIEDEN

● een internationale en artistieke werkomgeving;
● een voltijds contract (38u/week) van onbepaalde duur; met ingang begin seizoen 18-19;
● een competitief loon binnen de sector, extralegale vakantiedagen, maaltijdcheques, fietsvergoeding, 100% terugbetaling van abonnement openbaar vervoer.

 

SOLLICITEREN

● Vóór 22/6/2018 via onze website: www.operaballet.be/vacatures
● Na een eerste selectieronde op basis van de brieven, zullen de weerhouden kandidaten uitgenodigd worden voor een gesprek en een schriftelijke proef. Alle kandidaten ontvangen een bericht binnen de 14 dagen na afsluiting van de vacature.

 

Kunsthuis werkt in het personeelsbeleid aan het bevorderen van gelijke kansen. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst of nationaliteit.

 

Terug

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten