Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail alle functies

U bent hier:  Home > werk > vacaturedatabank > alle functies > artikel detail alle functies > Kunstenpunt zkt redacteur en projectmanager communicatie (Brussel)
Kunstenpunt zkt redacteur en projectmanager communicatie (Brussel)

Kunstenpunt zoekt op korte termijn een schrijftalent met kennis van kunsten en kunstenbeleid. Naast redactiewerk, zorgt deze v/x/m ook voor de realisatie van publicaties en internationale promotie-initiatieven.

 

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

 

Naast het creëren van (internationale) kansen voor kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel, helpt Kunstenpunt kunstwerkers, kunstorganisaties en overheden om zich goed geïnformeerd te oriënteren in het professionele werkveld. We publiceren geregeld berichten, analyses en essays over het kunstenveld, zowel online als offline via publicaties, in het Nederlands en in het Engels. Om die informatie en kennis zo helder mogelijk bij onze doelgroepen te krijgen, werken we niet enkel aan betere sites en andere communicatiekanalen, maar hebben we ook de hulp nodig van een getalenteerd redacteur en projectmanager communicatie.

 

Als redacteur schrijf je zelf teksten én help je collega’s met de eindredactie en vertaling van hun teksten. Je bent verantwoordelijk voor heldere, taalzuivere teksten in lijn met de zakelijke toon van Kunstenpunt, afgestemd op de doelgroep van kunsten- en beleidsprofessionals. Je brengt wervende copy, en weet hoe een lang artikel te structureren, hoe kernboodschappen te kiezen en hoe eenvoud en rust te brengen in vaak complexe inhouden. Concreet ben je verantwoordelijk voor:

 • de (eind)redactie van cijferanalyses, beschrijvingen van programma’s en initiatieven van Kunstenpunt en nieuwsberichten, in het Nederlands en in het Engels;
 • de opmaak en kwaliteitscontrole van (inter)nationale nieuwsbrieven, mailings en persberichten;
 • de kwaliteitscontrole van alle teksten die online verschijnen op kunsten.be en flandersartsinstitute.be;
 • het opvolgen van vertalingen met externe vertalers en
 • het opvolgen van eindredactiewerk van langere teksten met externe eindredacteurs.

 

Als projectmanager communicatie realiseer je printpublicaties en volg je de productie op van promotiemateriaal van (een beperkt aantal) promotie-initiatieven in het buitenland, in samenspraak met je ‘interne klanten’, i.e. je collega’s bij Kunstenpunt. Concreet ben je verantwoordelijk voor:

 • de briefing en samenwerking met vormgevers, vertalers en drukkers en
 • de planning en opvolging van printpublicaties en promotiemateriaal - van magazines, tot brochures, flyers en ontwerpen voor beursstanden.

 

Wie is de v/x/m die we zoeken?

 

Je schrijft graag en goed in het Nederlands in een heldere, zakelijke, journalistieke stijl. Je Engels is misschien niet uitmuntend, maar wel heel goed. Je kan iets vertellen over het Vlaamse kunstenbeleid en je hebt zicht op wat leeft in het professionele kunstenveld in Vlaanderen en Brussel, in het bijzonder de beeldende kunsten. Je bent geen starter en met een vijftal jaar (of meer) ervaring als communicatie-expert, ken je je vak. Verder volg je graag en goed projecten op, denk je eerder aan oplossingen dan aan problemen, en werk je volgens plannen en timings die je zelf kan uittekenen.

 

Idealiter heb je een diploma hoger onderwijs of gelijkwaardig door naschoolse opleiding, bijscholing en/of ervaring en relevante ervaring in een gelijkaardige functie.

 

Wat biedt Kunstenpunt jou?

 

Als medewerker van Kunstenpunt zit je met beide voeten in de wereld van muziek, podiumkunsten en beeldende kunsten en kom je in contact met interessante mensen en netwerken. Je werkt in het hart van Brussel vlakbij het Centraal Station. In het kleine team communicatie - en bij uitbreiding in het circa 25-koppige team van Kunstenpunt - heb je veel autonomie om je rollen op te nemen, en werk je in een gestructureerd en helder kader, waarin het duidelijk is wat van iedereen wordt verwacht en wie je kan aanspreken.

 

Verder bieden we je

 • een voltijds contract met onmiddellijke indiensttreding;
 • een verloning volgens PC 329.01 met een maximum van 10 jaar anciënniteit;
 • extra verloning in de vorm van maaltijdcheques, een woon-werkabonnement, een eindejaarspremie en een hospitalisatieverzekering;
 • flexibele werkuren met mogelijkheid tot thuiswerk;
 • deelname aan culturele activiteiten in het Vlaamse en Brusselse kunstenveld relevant voor de uitvoering van je job;
 • een laptop (MacBook) en een terugbetaling van GSM-onkosten
 • mogelijkheid tot opleidingen om je vaardigheden aan te scherpen.

 

Heb je goesting, heb je tijd en ben je competent?

 

Laat van je horen en motiveer waarom je de juiste v/x/m bent. Mail een korte motivatie, een gedetailleerd cv - inclusief een referentie van een vorige werk- of
opdrachtgever - en een indicatie wanneer je kan starten naar vacatures@kunsten.be en doe dit ten laatste op 24 augustus. De gesprekken met kandidaten vinden plaats bij Kunstenpunt in de week van 17 september.

 

Heb je vragen over de vacature of over Kunstenpunt?

 

Contacteer Sam Eggermont via sam@kunsten.be

 

Over Kunstenpunt

 

Kunstenpunt is het steunpunt voor de kunsten - muziek, beeldende kunsten en podiumkunsten - uit Vlaanderen en Brussel. De organisatie is bekend als Flanders Arts Institute bij internationale doelgroepen.

 

Kunstenpunt wil de ontwikkeling van de kunsten en het beleid stimuleren en het debat over de kunsten in de samenleving voeden door het artistieke ecosysteem in kaart te brengen, kennis en expertise over de kunsten in Vlaanderen en Brussel te laten circuleren in binnen- en buitenland, spelers uit de kunsten en het beleid te verbinden en de internationale dimensie van de kunsten te versterken. Lees het jaarverslag om te weten welke initiatieven we vorig jaar namen om die doelstellingen te realiseren.

 

Kunstenpunt hecht belang aan het bevorderen van gelijke kansen. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, gender, afkomst, handicap of nationaliteit. Mensen met een actieve kunstenpraktijk worden gestimuleerd om te solliciteren. Kunstenpunt-medewerkers krijgen veel ruimte om hun rollen en verantwoordelijkheden in te vullen, in een structuur waarbij we werken met zelfsturende teams.
 

Terug

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten