Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail alle functies

U bent hier:  Home > werk > vacaturedatabank > alle functies > artikel detail alle functies > WISPER zkt educatie medewerker muziek (Gent)
WISPER zkt educatie medewerker muziek (Gent)

WISPER organiseert artistieke cursussen voor volwassenen vanaf 18 jaar. Ons aanbod bevat cursussen voor elk niveau, van absolute beginners tot eigenzinnig gevorderde amateurkunstenaars. Die gaan door in Gent, Leuven en Antwerpen, maar je komt ons ook regelmatig op andere plaatsen in Vlaanderen en Brussel tegen met cursussen in samenwerking met partners. In de zomer trekken we naar het buitenland.


De functie


Als educatief medewerker in onze organisatie:

 • programmeer je de muziekcursussen in Gent, Antwerpen en het buitenland. Je creëert cursustrajecten voor beginners en gevorderden in verschillende muzikale subgenres. Je stuurt een team van freelance muziekdocenten aan en ondersteunt hen.
 • geef je zelf een deel van de cursussen uit je programmatie: soms overdag, soms ’s avonds en/of in het weekend. In de zomer gaat het om weekcursussen in het buitenland.
 • ontwikkel je een visie over muziek bij WISPER, waarbij je rekening houdt met wat er gebeurt in de samenleving én in de muziekwereld. Je onderhoudt ook een netwerk van partners.

 

Je werkt in tandem met onze educatieve medewerker muziek in Leuven en wordt aangestuurd door onze algemene coördinator. Je vaste werkplek wordt ons kantoor in de Warandestraat 13 te Gent.


Jouw profiel


De nieuwe collega die we zoeken, antwoordt volmondig ja op deze vragen:

 • je woont in Gent of omstreken?
 • je hebt een stevige muzikale basis (door een diploma of gelijkgesteld door ervaring)?
 • je hebt ervaring in lesgeven aan groepen jongeren of volwassenen?
 • je past binnen het WISPER-team?


Het WISPER-team


De mensen achter WISPER vormen een gedreven en geëngageerd team waar wederzijds vertrouwen leeft en dat graag zijn schouders onder artistieke en andere projecten zet. Om je draai te vinden in dat team, is het belangrijk dat je een beeld krijgt van onze dagelijkse werking en de manier waarop die door elke medewerker gedragen wordt, ongeacht zijn/haar functie:

 • elke medewerker heeft een grote interesse voor culturele/artistieke activiteiten en een drive voor kunsteducatie
 • elke medewerker maakt actief deel uit van het team via regelmatige uitwisseling en terugkoppeling met collega’s en de voortdurende zoektocht naar verbetering en vernieuwing
 • elke medewerker wordt op een democratische manier betrokken bij de praktische en strategische beslissingen over de werking van WISPER
 • elke medewerker pendelt af en toe vanuit zijn vaste werkplek naar de andere steden waarin WISPER actief is (Antwerpen/Gent/Leuven) – om cursus te geven en/of deel te nemen aan teamoverleg
 • elke medewerker geeft zijn takenpakket deels mee vorm vanuit zijn eigen talenten en interesses
 • elke medewerker draagt bij aan de organisatorische taken op zijn/haar werkplek, zoals het openen en sluiten van cursussen, de op- en afbouw van presentatiedagen, communicatie over het aanbod via eigen (online en offline) kanalen ...

 

Eerlijk duurt het langst: werk je graag nine-to-five en hou je van een afgelijnd takenpakket in een strak gestructureerde omgeving? Dan vormt WISPER niet de werkcontext die bij je past. Schrikt een veelzijdige werkomgeving met onregelmatige werktijden en team dat je uitdaagt je niet af? Dan kijken we uit naar je kandidatuur!


Het aanbod


Je krijgt een contract van onbepaalde duur (jobtime 80%) met een verloning volgens de barema’s vastgelegd in het paritair comité 329.01 (sector sociaal-cultureel werk, barema B1c of B1b – opgelet: de lonen in dit schema zijn brutolonen voor voltijdse tewerkstelling – we lichten dit toe tijdens de eerste gespreksronde).
Relevante anciënniteit in het onderwijs, sociaal-cultureel werk of jeugdwerk zal gewaardeerd worden. Heb je nood aan externe vorming voor bepaalde deelaspecten van je job, dan bekijken we samen hoe WISPER je daarin kan ondersteunen.

 

Zo solliciteer je


Je kandidaat stellen kan ten laatste op 14 augustus 2018 door een motivatiebrief en cv te bezorgen aan Sophie Van Hoecke. Dit kan per brief (Warandestraat 13 – 9000 Gent) of via mail (sophie@wisper.be) Telefonisch kan je contact opnemen via 09/229 21 72. Tijdens de aanwervingsprocedure baseren we ons op jouw competenties en talenten, ongeacht leeftijd, geslacht, orgine of handicap.


Je ontvangt ten laatste op 31 augustus 2018 een reactie. Een eerste gespreksronde vindt plaats op 10 en 11 september en een tweede ronde op 25 september 2018. Het contract kan starten vanaf 1 oktober 2018.

Terug

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten