Podiumkunsten - Home pc304

artikel detail alle functies

U bent hier:  Home > werk > vacaturedatabank > alle functies > artikel detail alle functies > Academie Wilrijk zkt artistiek directeur
Academie Wilrijk zkt artistiek directeur

Ambitieus, toegankelijk en ontplooiingsgericht: het autonoom gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen biedt als één van de grootste inrichters voor onderwijs in Vlaanderen dagelijks meer dan vijftigduizend leerlingen en cursisten de kans om hun talent te ontwikkelen. Zo’n zesduizend leerkrachten, ondersteunende medewerkers en beleidsmedewerkers motiveren en inspireren hen daarbij. Om het brede aanbod en de vooruitstrevende aanpak te kunnen realiseren is Stedelijk Onderwijs Antwerpen voortdurend op zoek naar enthousiaste en gedreven medewerkers met diverse achtergrond om zijn ambities waar te maken.

 

De Academies van het Stedelijk Onderwijs bestaan uit 7 Academies en 2 scholengemeenschappen: muziek - woord - dans en beeldende kunsten. Elke medewerker binnen de Academies zet zich dagelijks creatief, ondernemend, zelfkritisch, gepassioneerd en teamgericht in. Deze vijf kernwaarden maken het fundament
uit van onze bruisende organisatie. In Academie Wilrijk bestaat het beleidsteam uit 4 leden: campusdirecteur, twee artistieke directeurs en een beleidsmedewerker.


Voor de Academie Wilrijk, waar de disciplines beeld, muziek en woord worden aangeboden, zijn we op zoek naar een artistiek directeur voor beeld en woord. Onze droomdirecteur is een coach, leider en organisator met affiniteit en liefde voor de kunsten.


Je opdracht

 

 • Je coacht een team van diverse leerkrachten. Je zet je coachende vaardigheden in om anderen te laten schitteren. Je geeft leiding aan een 30-tal leerkrachten. Je maakt samen met hen school, je haalt het beste uit eenieder door ruimte te bieden voor creativiteit, projecten te faciliteren, te durven benoemen wat minder gaat,…
 • Je leidt in samenwerking met het beleidsteam de Academie. Je stelt samen met je leerkrachten en het beleidsteam een visie voor je academie op. Je zorgt dat je helder weet waar je naartoe wil en bewaakt dat elke medewerker deze visie uitdraagt.
 • Je staat in voor de organisatie van de academie. Je slaagt er in om plannen uit te voeren en voert ook het nodige administratief werk uit. Je bent bereid om compromissen te sluiten en beschikt over een gezonde dosis uithoudingsvermogen.
 • Je beschikt over een goede bagage aan artistieke competenties. Je zorgt ervoor dat elke opleiding de artistieke kwaliteit biedt waar de leerlingen recht op hebben.
 • In een academie bieden wij artistiek onderwijs aan, het is evident dat je een sterk pedagogisch inzicht hebt en instaat voor een kwalitatief onderwijskundig beleid.
 • Je participeert actief aan relevante overlegmomenten (vakwerkgroepen, beleidsteam van de academie, overleg met artistieke directeurs van andere academies) en onderhoudt een goed contact met al je collega’s.

 

Wat verwachten we van je?

 

 • Je bent in het bezit van een bekwaamheidsbewijs dat geschikt is voor directeur beeldende kunsten of muziek-woord-dans in het deeltijds kunstonderwijs en dat erkend is door het ministerie van onderwijs (meer info over de bekwaamheidsbewijzen lees je hier).
 • Je bent in bezit van een pedagogische bekwaamheidsbewijs (verplichte aanstellingsvoorwaarde).
 • Je beschikt over een sterke artistieke visie en hebt een innovatieve geest.
 • Je hebt de nodige vaardigheden om medewerkers te motiveren, te inspireren en te coachen.
 • Je handelt proactief, bent sterk in plannen & organiseren en praktisch ingesteld met het oog op het behalen van resultaten.
 • Je bent stressbestendig en voldoende creatief om op onderbouwde wijze oplossingen te bedenken.
 • Samenwerken in teamverband is een evidentie voor jou.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Je bent bereid tot structureel avond- en weekendwerk.

 

Wat bieden wij?

 

 • Een voltijdse tewerkstelling met een aanstellingsbreuk van 20/20 in academie Wilrijk. Je aanstelling bestaat uit:
  • 10/20 in het ambt van directeur beeldende kunsten (vacante uren) / podiumkunsten (vervanguren), in principe barema 511);
  • 10/20 in het ambt van leraar in pedagogische coördinatie (vacante uren, in principe barema 501)
 • Je bruto startloon is afhankelijk je diploma’s en relevante werkervaring. Enkel werkervaring bij een overheidsbedrijf wordt meegenomen, ervaring als zelfstandige of in dienst van een privé-organisatie niet. Hoeveel jaren werkervaring worden meegenomen, wordt bepaald door het ministerie van onderwijs. Meer informatie over de baremaschalen vind je hier terug.


Startdatum: zo snel mogelijk


Plaats van tewerkstelling


Academie Wilrijk
Doornstraat 8
2610 Wilrijk

 

Voor meer info: zie www.academiewilrijk.be


Selectie


De kandidaten die voldoen aan de voorwaarden en worden weerhouden op basis van hun cv en motivatie worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Dit gesprek zal doorgaan op 7, 10 of 12 september 2018. De verdere procedure omvat een assessmentcenter (in de week van 17 september) en een jurygesprek (op 24 september). Uit alle geslaagde kandidaten kiest de toewijzingscommissie op 28 september de meest geschikte kandidaat. De andere kandidaten worden opgenomen in de wervingspool. (data onder voorbehoud)

 

Hoe solliciteren?


Solliciteren kan enkel online via http://www.werkmethettalentvanmorgen.be/


Volgende documenten moeten toegevoegd worden:

 • Motivatiebrief
 • CV
 • Hoogstbehaalde diploma
 • Pedagogisch bekwaamheidsbewijs


Afsluitdatum van deze vacature: solliciteren kan tot en met 2 september 2018.

Terug

 

sociaal fonds voor de podiumkunsten van de vlaamse gemeenschap
over het sociaal fonds sectorconvenant  
contact nieuwsberichten