EHBO bij psychische problemen

mechelen veiligheid & welzijn open aanbod

Datum
donderdag 8 juni 2023
Partners
IDEWE
Locatie
regio Mechelen
nog te bepalen

In deze dagopleiding bekijken we het continuüm van psychische problemen, en hoe je als collega of leidinggevende hiermee kan omgaan.

  • Wanneer spreek je van een psychisch probleem en wat kan dit probleem concreet inhouden? Hoe kan je psychische problemen het best herkennen?
  • Wanneer vormt het effectief een probleem en kan je zelf, als collega of als leidinggevende iets doen om dit probleem te voorkomen?
  • Hoe kan je er het best mee omgaan vanuit jouw rol of positie binnen je organisatie? Dienen we enkel bezorgdheid te tonen of is begrenzen mogelijks ook een optie?

 

In deze dagopleiding bekijken we het continuüm van neurodiverse breinen die talenten in zich dragen tot psychische problemen die kunnen blokkeren. We trachten door verscheidene brillen ons bewustzijn te vergroten en bespreken samen hoe ermee aan de slag te gaan of te leren voorkomen.

Theoretische modellen en kaders komen aan bod. Het belooft een interactieve dag te worden waarin we op een ervaringsgerichte manier aan de slag gaan. Er zal ruimte gemaakt worden voor het bespreken van casussen en we gaan dieper in op specifieke vragen.

Over de partner

IDEWE

IDEWE is de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in België. Met medisch toezicht en risicobeheersing helpt IDEWE werkgevers werknemers aan een veilige en gezonde werkomgeving.
http://www.idewe.be

Praktisch

donderdag 8 juni 2023 van 9u30 tot 16u30

De opleiding zal doorgaan in Mechelen, we zijn nog op zoek naar een locatie.  

Suggesties welkom via opleiding(a)podiumkunsten.be 

prijs € 150

Drank en broodjeslunch zijn inbegrepen

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies

Gebruik je jaarlijks opleidingskrediet van 600 euro als je tot één van deze groepen behoort:

  • werknemers van PC 304
  • flexwerkers die regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werken maar op het moment van de opleiding werkzoekend zijn
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC 304

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be


Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in