supervisie voor vertrouwenspersonen l voorjaar

Brussel veiligheid welzijn nieuw dit seizoen open aanbod

Datum
Partners
IDEWE
Locatie
Sociaal Fonds voor Podiumkunsten
Akenkaai 1
Brussel

Ben jij vertrouwenspersoon in je organisatie? Volg dan jaarlijks een supervisie-moment. Zo voldoe je aan deze verplichte aanvulling op je opleiding.

We bieden met dit supervisie-moment een uitwisselingsdag over de praktijk. Als vertrouwenspersoon ben je trouwens verplicht om jaarlijks aan zo'n moment deel te nemen. Zo blijf je up to date over actuele veranderingen en verruim je je kennis en vaardigheden.

Grijp dus je kans en schrijf je in. Wij richten ons specifiek op de podiumkunstensector.

In de voormiddag zoomen we in op een specifiek thema. Tijdens deze supervisiedag gaan we vooral in op de specifieke uitdagingen in de sector, in het bijzonder rond grensoverschrijdend gedrag en de acties die de sector hierrond reeds ondernomen heeft.

Gastspreker Ilse Ghekiere vertelt vanuit haar werk en onderzoek binnen ENGAGEMENT.
ENGAGEMENT is een kunstenaarsbeweging die seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksisme en machtsmisbruik in de Belgische kunstwereld aankaart.
Wat is structureel seksisme en hoe verhoudt het zich tegenover de termen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik? Kunnen we nadenken over  collectieve tools om deze problematieken aan te pakken?

Deelnemers kunnen op voorhand aangeven op welke thema's ze aanvullend nog willen ingaan.

 

In de namiddag wisselen we onder collega's ervaringen uit rond een aantal concrete cases. Yolan De Meyer geeft advies en biedt de nodige ondersteuning.

 

Je kan deelnemen als je één van onze basisopleidingen hebt gevolgd. In het voorjaar van 2018 organiseerden wij voor de eerste keer een basisopleiding voor vertrouwenspersonen binnen ons eigen aanbod. Door de grote vraag plannen we in 2019 drie sessies.

Je kan ook deelnemen als je je opleiding bij een andere organisatie voltooide.

 

Op 8 oktober organiseren tweede supervisiemoment. Heb je alvast suggesties voor een inhoudelijk thema voor die dag? Laat het ons weten.

Over de partner

IDEWE

IDEWE is de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in België. Met medisch toezicht en risicobeheersing helpt IDEWE werkgevers werknemers aan een veilige en gezonde werkomgeving.
http://www.idewe.be

Praktisch

dinsdag 26 maart, van 9u30 tot 17u 

prijs

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies
als werknemer van PC 304 ken je je jaarlijks opleidingskrediet hiervoor inzetten

kostprijs voor andere deelnemers = 150 €

drank en broodjeslunch zijn inbegrepen
 

heb je nog vragen? opleiding@podiumkunsten.be

 


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in