Theaterlessen Seizoen 2021-2022

Start lessen vanaf 6 september in Antwerpen

Antwerpen open aanbod

Datum
6 september 2021 - 29 mei 2022
Vormingsorganisatie
Anima Vinctum vzw

Anima Vinctum organiseert theaterlessen in tekst en beweging - het anders leren zien, voelen en bewust worden door middel van lichamelijke en mentale beheersing in spel en drama.
 
Hoe het lichaam bewust maken, beheersen en aanwenden om gestalte te geven aan een personage? Hoe van daaruit werken aan de transformatie van ‘de speler’ naar de heelwording van 'het personage’? Het 'worden' niet 'spelen'. Deze methodiek steunt op tekst- en bewegingsleer, improvisatietechnieken en de identificatie met repertoireteksten. We volgen een aantal elementen van Laban (ruimte en lichaam), method-acting dmv impro- en (eigen) teksten en commedia dell'arte. Ook maken we gebruik van psychologische oefeningen ter ondersteuning van zelfbewustwording en zelfverwerkelijking. Hier ligt de nadruk op de confrontatie met je innerlijke zelf en hoe deze kracht aan zelfkennis te gebruiken op de scène.

De verworven kennis en ervaring die tijdens het lesjaar wordt opgedaan zal verder uitgewerkt worden naar de echte praktijk - dit door samen met de cursisten en docenten een theatervoorstelling te creëren die als eindopdracht van het lesjaar aan het publiek (familie en vrienden van de cursisten) wordt opgevoerd.

De theaterlessen staan onder leiding van Jacques De Bock, een ervaren pedagogisch gevormd theatermaker met ruim 30 jaar ervaring als regisseur en acteur. Hij wordt bijgestaan door danseres en choreografe Laetitia Van Haverbeke, onderlegt in bewegingstheater en lichaamsexpressie.

Dit verrijkend parcours omvat een intensieve reeks van 66 lessen per lesjaar, verspreid over 2 lesavonden per week (inclusief 2 voorstellingen van de eindproductie).

Praktisch

START LESSEN
De eerste les vangt aan op maandag 6 september 2021 van 18u30 tot 22u00.
De lessen lopen door, 2 maal per week 's avonds, op maandag en donderdag telkens van 18u30 tot 22u00 (exclusief feestdagen, kerst- en paasvakantie) en eindigen op zondag 29 mei 2022. Voor de eindopdracht zijn er twee voorstellingen die worden opgevoerd op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2022.

LOCATIE
FAMEUS | Zaal Zirkus
Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen.

VOORWAARDEN
- De Nederlandse taal beheersen
- Voor alle leeftijden vanaf 16 jaar

Contactgegevens:
+32 496 18 72 06
info@animavinctum.com
www.animavinctum.com


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in