werken aan een veilige en gezonde werkcultuur

brussel veiligheid & welzijn open aanbod

Datum
donderdag 25 mei 2023
Partners
IDEWE , InfraCult
Locatie
regio Brussel
nog te bepalen

voor werkgevers en interne preventieadviseurs in kleine organisaties, voor alle leidinggevenden (ook van grotere organisaties)

situering


Elke werkgever moet een interne ‘dienst’ voor preventie en bescherming op het werk oprichten. Een interne dienst telt een of meer interne preventieadviseurs (IPA's). Hoe een organisatie de functie van IPA invult, hangt af van het aantal werknemers.

minder dan 20
De werkgever mag een werknemer aanstellen als IPA, maar mag ook zelf deze functie van IPA vervullen. Als de werkgever niemand aanduidt heeft hij de facto deze rol! 

meer dan 20
De werknemer moet een (of meerdere) werknemer(s) aanstellen als IPA.

 

doelgroep & opzet


Deze opleiding is interessant voor de werkgever/IPA en aangestelde medewerker/IPA in kleine organisaties, en leidinggevenden in het algemeen, ook in grotere organisaties.

Hoe kun je de rol van IPA (als leidinggevende of in die rol aangeduide medewerker) invullen in een kleine organisatie? Hoe kun je algemeen als leidinggevende bijdragen aan de veiligheidscultuur in je organisatie?

Dit doe je door samen met alle betrokkenen veiligheid op een hedendaagse manier in de genen van je organisatie te brengen. Ook als je als werkgever geen aparte preventieadviseur in je team hebt, is het toch belangrijk en verplicht om op een goede manier bij te dragen tot het welzijn van de werknemers.
Tijdens de werksessie "werken aan een veilige en gezonde werkcultuur" in de kunstensector tonen experten preventie-adviseurs An De Vriendt en Johan Penson de weg en stellen de nodige tools ter beschikking om een integraal veiligheidsbeleid te ontrollen in jouw organisatie.

Over de partner

IDEWE

IDEWE is de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in België. Met medisch toezicht en risicobeheersing helpt IDEWE werkgevers werknemers aan een veilige en gezonde werkomgeving.
http://www.idewe.be

InfraCult

InfraCult is opgericht door Johan Penson en wil een netwerkorganisatie zijn voor cultuurwerkers en organisaties die op een toekomstgerichte manier in de sector willen staan.
www.infracult.be

Praktisch

donderdag 25 mei 2023 van 9u30 tot 17u

We zoeken nog een locatie in Brussel, suggesties welkom via opleiding(a)podiumkunsten.be

prijs € 245

Drank en broodjeslunch zijn inbegrepen

voor werknemers van paritair comité 304 wordt het volledig bedrag gefinancierd vanuit het VIA voor de kunsten; op die manier is deelname gratis.


Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in