reservelijst

wireless

Antwerpen technisch-artistiek open aanbod

Datum
dinsdag 11 oktober 2022
Partners
BETTERLIVE , STEPP
Locatie
Zuidpool
Lange Noorstraat 11
2000 Antwerpen

Draadloze systemen zijn de laatste jaren almaar populairder geworden. Een doorsnee concertavond met drie bands, elk met hun eigen draadloze set kan daarom al snel een huzarenstukje worden. In deze cursus bekijken we hoe je dit probleem het best aanpakt en met welke zaken je rekening moet houden.

Voor wie?

Iedereen met een basiskennis over audio die meer wil weten over draadloze audio en de praktische toepassingen hiervan. Er is geen basiskennis over draadloze audio vereist.


Inhoud

 • Basis principes van draadloze audio en hun praktische toepassingen
 • Vergelijken van analoge, hybride en digitale systemen
 • Draadloos systeem uitdenken en bekabelen
 • Gebruik en opstelling van verschillende antenne types en configuraties 
 • Frequentie analyse, coördinatie en monitoring
 • Wettelijk kader in België & Europa
 • Praktische tips & tricks
 • Omgang met cast, artiesten, sprekers en pers

Door wie?

Pita Tanghe, freelance audio engineer met specialisatie in draadloze audio en intercom systemen. 

Pita is al jaren de toegewijde wireless engineer op grotere arena concerten zoals Night Of The Proms en Clouseau Danst in het Sportpaleis, maar ook op musicals zoals Mozart en Evita en verschillende high-end corporate jobs en modeshows. 

Over de partner

BETTERLIVE

Geluid is een gevoelig beestje. Zelfs voor de meest doorwinterde technici en sound engineers is het vaak een heuse uitdaging om op een festivalweide of in een concertzaal voor een optimaal geluid te zorgen. Vanuit de passie voor dit complexe vak organiseert Betterlive workshops en masterclasses die alle nodige kennis en ervaring aanreiken in verband met het systeemtechniek, mixing, compressie… Ervaren professionals bieden hun nieuwsgierige collega’s inzicht in het ‘waarom’ en ‘hoe’ van een beter livegeluid. De wetenschappelijke achtergrond wordt meteen in de praktijk toegepast. En dat alles op inspirerende (muziek)locaties en met behulp van state of the art materiaal.
http://www.betterlive.be/

STEPP

STEPP is het steunpunt voor de producerende, ontwerpende, en technische krachten van de brede culturele sector. Wij verenigen technisch personeel uit de brede culturele sector (theaters, culturele centra, gezelschappen, musea, ...), alsook ontwerpend personeel binnen diezelfde sector (scenografen, ontwerpers, kostuumontwerpers, tentoonstellingsontwerpers, architecten, ...) over alle sectorale barrières heen. STEPP staat garant voor degelijke ondersteuning van zijn leden en de sector door middel van thematische symposia, advies, spreiding van expertise, opleidingen, sensibilisering en het driemaandelijkse tijdschrift STEPP magazine. STEPP vertegenwoordigt zowel individuele leden als cultuurhuizen.
http://www.stepp.be/

Praktisch

dinsdag 11 oktober 2022 van 9u30 tot 17u

@Zuidpool, Lange Noorstraat 11, 2000 Antwerpen

prijs € 225
drank en broodjeslunch zijn inbegrepen

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies

Gebruik je jaarlijks opleidingskrediet als je tot een van deze groepen behoort:

 • werknemers van paritair comité 304 
 • flexwerkers (*) die regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werken, maar op het moment van de opleiding werkzoekend zijn
  (*) onder bepaalde voorwaarden
 • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC304 

Op die manier kan je gratis deelnemen.

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be

reservelijst

Deze opleiding is volzet. Je kan wel nog inschrijven op de reservelijst; wij geven je een seintje als er iemand annuleert. Bovendien houden we je op de hoogte als we een nieuwe sessie van deze opleiding plannen.

Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.


Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in