workshop body, mind en song

Antwerpen

Datum
14u - 17u
Vormingsorganisatie
EVTA-be

In deze workshop gaat zowel over intentioneel gebruik van ademhaling bij het musiceren als bij stemgeving.

Intentioneel gebruik van ademhaling bij het musiceren, en dus ook bij stemgeving, zal door ervaring steeds makkelijker gaan.

Ademhaling staat niet op zichzelf: je houding, conditie, bewegingsvrijheid, spanning en verwachtingspatroon, je innerlijke self-talk en zelfs je stemming spelen daarbij een rol. Als je “jezelf tegenkomt” is het dus niet “altijd” een kwestie van technisch tekort, gebrek aan talent of doorzettingsvermogen .

In deze workshop maken we gebruik van een baanbrekende pedagogiek, die al deze elementen gegradueerd samenbrengt. Daarbij houden we niet “het vermijden van klachten” voor ogen, maar wel het belichamen van ideale functionaliteit. Functionele - experiëntiële anatomie dus, beginnend vanuit je persoonlijk perspectief. Kleine maar duidelijke stapjes naar “beter”, die je steeds kan terugvinden en uitbreiden. Ademsteun is in zekere zin “hefboomfunctie”. En die begint... in de voeten. We ontdekken “bone rythms, proprioceptie, grondreactiekracht en veel meer ” en elimineren tal van (mogelijk onbewuste) misverstanden.

Body Mapping en de Franklin Methode (Juliard School, Cirque du Soleil, Royal Ballet, Vienna University, Pilates worldwide...) een onvergetelijke en transformerende ervaring, dat ga je kunnen beleven op deze workshop.

Fluitist Raf De Groote (1960) maakte als late beginner een doorgedreven opleiding door. Vanuit persoonlijke historiek ging hij op zoek naar een dieper inzicht in de relatie tussen het lichaam en musiceren. Deze nooit eindigende zoektocht ging o.a. over Feldenkrais, Alexandertechniek tot Body Mapping (teachers certificate) Uiteindelijk volgde hij als eerste Belg de 3-jarige opleiding tot Franklin Method educator. Raf geeft tal van workshops rond de rol van houding, beweging, ademhaling en musiceren. (bv OVSG : Body Mind and Music/ Ademtraject voor professionals/ Fit for the Office.) Hij was o.a. te gast op “Sing That Body” van het NVZ in Arnhem (2016) en op het Akousticum Talent Programme (NCPA Arnhem)/ Koortreffen Koor en Stem Torhout 2016/…. In 2018 gaf hij een erg gewaardeerde lezing en workshop op het Symposium van Evta-Be www.rafdegroote.be 

Praktisch

Toegankelijk voor iedere semi-professioneel, zowel voor zangleraren, zangers, sprekers als iedereen met interesse in het onderwerp.

Deadline inschrijvingen 17 april

Locatie: Karel Oomsstraat 17, 2018 Antwerpen 

Toegangsprijzen per workshop: Niet leden: € 85 (€ 45 studenten) - leden Evta-Be € 50 (€ 30 studenten) Wie inschrijft voor de 2 dagdelen (Workshop Herlinde Wynants) betaalt als niet-lid slechts 153€ (81€ studenten) - als lid: 90€ (54€ studenten). Wie na de deadline inschrijft dient per workshop 5€ meer te betalen, zowel als lid als niet-lid.

Schrijf het juiste bedrag over op BE69 0688 9438 3978 met vermelding van dezelfde naam als voor je inschrijvingen vermelding van de titel van de workshop en of je lid of niet-lid bent. Eens je betaling toegekomen op onze rekening ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt hiervoor geen bevestiging meer. Na de deadline ontvangt elke deelnemer nog een mail met details over het verloop van de workshop en een wegbeschrijving. Registreren via www.evta-be.com


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in