#Covexit podiumkunsten en muziek

Corona

De lockdown om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, betekende dat zowat onze gehele culturele sector op slot ging. Nu de maatregelen stilaan versoepeld worden, wordt ook aan de culturele sector gevraagd om preventiemaatregelen voor een heropstart uit te werken.

 
werkgroep en sectorgids

Daarom ging er een werkgroep van start die een sectorgids zal samenstellen. Deze groep bestaat uit een 70-tal mensen, voornamelijk preventie-adviseurs uit de sector. Geïnteresseerden kunnen nog altijd aansluiten. Het resultaat van hun werk vind je op deze website. De coördinatie van de werkgroep gebeurt door Johan Penson (oKo). 

Deze werkgroep komt er op initiatief van Overleg Kunstenorganisaties (oKo) in samenwerking met het Sociaal Fonds Podiumkunsten, de Belgische Schouwspelvereniging, STEPP, ACOD Cultuur, ACV Puls en ACLVB

 

wat kan er nu al? 

Volg de updates via sectorgidscultuur.be

Vanaf 4 mei 2020 is het terug mogelijk om het werk ter plekke te hervatten. Ook repetities vallen daar onder. Telethuiswerk blijft voor onze sector sowieso aanbevolen voor alle personeelsleden voor wie dit mogelijk is.

Indien telethuiswerk niet wordt toegepast, moeten organisaties de nodige maatregelen nemen om de naleving van de regels van social distancing te garanderen. Dit betekent 1,5 meter tussen elke persoon. Deze regel is eveneens van toepassing bij transport.

Organisaties moeten tijdig preventiemaatregelen nemen om de toepassing van de regels te garanderen of om minstens een gelijkwaardig niveau van bescherming te bieden.

De preventiemaatregelen zijn veiligheids- en gezondheidsvoorschriften van materiële, technische en/of organisatorische aard zoals bepaald in de generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan, aangevuld met richtlijnen op sectoraal en/of ondernemingsniveau, en/of andere passende maatregelen die minstens een gelijkwaardig niveau van bescherming bieden. In afwachting van de sectorale gids kan je alvast gebruik maken van

Er is ook een instructiefiche gemaakt die je aan de medewerkers kan geven. 

Iedereen die op de werkvloer komt, is verplicht om de preventiemaatregelen van de organisatie toe te passen.


vragen?

Heb je vragen over de coronamaatregelen? Is het je nog niet duidelijk wat mag of niet? Vraag het via sectorgids@overlegkunsten.org


meewerken? 

Werk je graag mee aan de sectorgids? Meld je aan bij Niek Verlinden (oKo): niek@overlegkunsten.org


op de hoogte blijven? 

Je kan ook intekenen op een nieuwsbrief waarmee de maatregelen bekend gemaakt zullen maken, net als al het andere nieuws over de herstart van de sector. Je kan je hier (zie onderaan) inschrijven. 

Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in