racisme en discriminatie

Brussel diversiteit & inclusie open aanbod

Datum
Vrijdagvoormiddag 2 juni 2023
Locatie
regio Brussel
nog te bepalen

Racisme komt in vele vormen en maten. Om het aan te pakken en als organisatie inclusief te worden, moeten we het eerst (h)erkennen.

Racisme komt in vele vormen en maten. Om het aan te pakken en als organisatie inclusief te worden, moeten we het eerst (h)erkennen. In deze workshop wordt het begrip ontleed, bekijken we waar het vandaan komt, welk doel het dient en gaan we na hoe het zich manifesteert. Aan de hand van interactie en casussen leren we wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat racisme geen ruimte krijgt in onze organisatie.

Moussa Don Pandzou werd geboren in Brazzaville. Hij werkte op het kabinet van Brussels staatssecretaris Pascal Smet als adviseur in de thema ‘samenleven in divers Brussel’. Eerder was hij actief in de jeugdsector en stond hij mee aan de wieg van WakaWaka Generation, een organisatie die zich richt op de Afrikaanse en Belgische jongerengemeenschap en die werkt rond vraagstukken omtrent identiteitsontwikkeling.

De jongste jaren geeft Don vormingen, lezingen en procesbegeleiding voor organisaties over de thema’s racisme, discriminatie en de impact van het koloniaal verleden op ons samenleving. Zo levert hij zijn bijdrage aan de snel veranderlijke maatschappij en probeert hij vanuit ervaringsdeskundigheid zijn steentje bij te dragen naar meer begrip en empathie naar minderhedengroepen die een plek zoeken in Vlaanderen.

Vorig jaar bracht Don, samen met StampMedia reporter Lieven Miguel Kandolo, het boek Yaya na Leki uit over dekolonisatie, racisme en identiteit.

Praktisch

vrijdag 2 juni 2023, van 10u tot 13u 

Koffie, thee en lunch zijn voorzien.

prijs € 105

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies

Gebruik je jaarlijks opleidingskrediet van 600 euro als je tot één van deze groepen behoort:

  • werknemers van PC 304
  • flexwerkers die regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werken maar op het moment van de opleiding werkzoekend zijn
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC 304

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be


Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in