nieuws

over werken in podiumkunsten en muziek

Olivia

maak kennis met Olivia

een korte kennismaking met onze nieuwe communicatieverantwoordelijke. Welkom Olivia!
lijntekening van mensen in gesprek

arbeidsdeal: maatregelen opleidingen + deconnectie (CAO)

Tamara Van Hul

In gesprek met loopbaancoach Tamara

Hoe kijkt Tamara naar werken in de muzieksector en wat hoe wil ze graag mensen ondersteunen in hun groeiproces? Maak kennis met Tamara Van Hul, INTER.MEZZO loopbaancoach.
arbeidskrapte

toenemende arbeidskrapte in de sector

We vangen al een tijdje signalen op dat er een toenemende arbeidskrapte is in de sector en dat jobs vaak niet ingevuld geraken. De sector, maar ook elke werkgever, heeft werk te doen om aan de aantrekkelijkheid van zijn jobs te werken, zoals de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast komt de podiumtechnicus naar alle waarschijnlijkheid terug op de officiële lijst van knelpuntberoepen in 2023.
Christa en Marjolein

Hoe stemmen we ons opleidingsaanbod af op jou?

Collega’s Marjolein en Christa zijn verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod van Sociaal Fonds Podiumkunsten. Christa vertelt je graag alles over het hoe, wat en waarom van dit aanbod.

Maak jij al gebruik van je 600€ opleidingskrediet per jaar?
nulmeting loopbaanbevraging

Hoe ziet jouw loopbaan eruit?

Heb of ambieer je een loopbaan in de audiovisuele en digitale sector?
Werk of werkte je in de muziek- en podiumkunstensector?

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!
Catarina Santos

a retrospective with Catarina Santos

Meet Catarina Santos, research and development intern at 'Podiumkunsten' for the past several months. We asked Catarina to look back on this period.
bevraging actieplan grensoverschrijdend gedrag

Weet jij waar je terecht kan bij grensoverschrijdend gedrag?

campagnebeeld

Ontdek de resultaten van de bevraging rond werkbeleving in onze sector.

Op dinsdag 20 september stellen we in Gent de resultaten voor van de bevraging rond werkbeleving in onze sector. Ook jij bent van harte welkom.
Charlotte De Mey

In gesprek met Charlotte De Mey

Hoe kijkt loopbaancoach Charlotte naar ondernemerschap binnen de podiumkunsten? En wat zou ze willen aanraden aan mensen actief in de sector? Maak kennis met Charlotte De Mey, Inter.Mezzo coach.
Matthias Dusesoi

In gesprek met Matthias Dusesoi

Maak kennis met Matthias Dusesoi, loopbaancoach binnen Inter.Mezzo.
20.000€ aanvullende steun van Live2020

Samenwerking met Live2020 - 20.000€ aanvullende steun bij psychologische hulp

LIVE2020, een initiatief voor en door de Belgische livemuzieksector, maakt 20.000€ vrij voor aanvullende steun bij psychosociale hulp. Hierdoor kan Sociaal Fonds Podiumkunsten via haar initiatief WeSupport een bredere groep van mensen actief in de sector ondersteunen door middel van financiële hulp bij raadpleging van een psycholoog of psychotherapeut.
#backstageisback

#backstageisback

De event sector herstart, maar tekort aan personeel speelt ons voor de eerste keer parten. De nood is hoog, de jacht op talent is geopend.
digitale transformatie

Hoe ga jij om met digitaal?

Hoe gaan we binnen onze sector om met digitaal, digitalisering en digitale transformatie? We interviewden een uiteenlopende groep betrokkenen en werkten op basis van die inzichten mogelijke oplossingen uit om jullie te ondersteunen. We delen deze inzichten graag met jou en zetten op basis van een vragenlijst onze prioriteiten voor de toekomst. Neem nu deel aan deze bevraging rond digitalisering en help ons jou te helpen bij de volgende stappen in het digitale proces.
Jeroen Vanbever - coach

Een loopbaan als muzikant, coach én creatief ondernemer

Een gesprek met Jeroen Vanbever, loopbaancoach binnen Inter.Mezzo: "Voor mij helpt het besef dat iedereen stress en onzekerheid kent, zelfs de meest ervaren muzikanten, acteurs, … Als je leert aanvaarden dat dit normaal is, of een onderdeel van het leven of een carrière, is dat al een hele stap."

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in