laatste plaatsen

spreken voor publiek

doeltreffend en inspirerend spreken en presenteren

Antwerpen communicatie & marketing open aanbod

Datum
Deze opleiding stond eerst gepland op donderdag 26 maart 2020, onder voorbehoud verplaatsen we deze opleiding naar vrijdag 5 juni 2020.
Locatie
deSingel
Desguinlei 25.B 2018 Antwerpen

De essentiële do’s & don’ts en de belangrijkste tips & tricks, telkens geïllustreerd met aansprekende voorbeelden van sterke binnen- en buitenlandse presentaties en speeches.

Anderen overtuigen. Willen we dat niet allemaal? Maar wie een presentatie moet geven voor een groep of een groter publiek, komt al te vaak weinig overtuigend over. En dat is bijzonder jammer. Want slecht gebrachte presentaties hebben nauwelijks of geen impact, terwijl de spreker toch graag zijn of haar boodschap kwijt wil, een plan uit de doeken wil doen, anderen wil aanzetten tot actie. Gelukkig kan het ook anders. En zelfs zonder al te veel moeite. Het volstaat een aantal essentiële regels met bewezen effect te volgen om voortaan te kunnen uitpakken met boeiende en beklijvende presentaties, en vooral: met presentaties die ertoe doen, presentaties met impact.

programma

Deze dagopleiding is bedoeld voor mensen die geregeld presentaties geven voor een (groot) publiek. De opleiding is afgestemd op de sector van de podiumkunsten en bestaat uit drie grote delen:

deel 1: de gereedschapskist van de doeltreffende spreker

Hoe begin je aan de voorbereiding? Welke presentatie voor welk publiek? Het belang van een sterke centrale boodschap. Actief taalgebruik, stijlfiguren en storytelling. Visuele ondersteuning: weg met slechte slides! Authenticiteit en persoonlijkheid. Houding en lichaamstaal. Interactie met het publiek.
Kortom: de essentiële do’s & don’ts en de belangrijkste tips & tricks, telkens geïllustreerd met aansprekende voorbeelden die aansluiten bij de culturele sector.

deel 2: toepassingen aan de hand van concrete gevallen

Ervaar zelf de kracht en de impact van een sterke presentatie. Maak van stug jargon een vlotte actieve spreektekst. Maak gebruik van efficiënte stijlfiguren en overtuigende argumenten. Bedenk sterke en aansprekende visuals als alternatief voor oersaaie, met tekst overladen slides.

deel 3: doe het zelf

Bereid een presentatie van vijf minuten voor over een zelf gekozen onderwerp. Maak maximaal gebruik van de do’s en vermijd de don’ts. Breng je presentatie voor de groep. Na elke presentatie volgt een grondige bespreking en evaluatie. Wat was goed, wat kan nog beter? En het belangrijkste: ervaar zelf het resultaat van de nieuwe aanpak. En geef voortaan altijd presentaties met impact.


trainer

Peter Van Rompaey is expert in spreken en presenteren voor een publiek. Hij werkte bijna twintig jaar als journalist en als programmamaker voor televisie. De jongste tien jaar is hij actief als communicatieadviseur. Hij heeft een jarenlange ervaring als trainer en schreef tal van artikels in vakbladen over diverse aspecten van spreken en presenteren. Hij treedt geregeld zelf op als spreker en presentator.

Praktisch

Vrijdag 5 juni 2020 van 9u30 tot 16u30

prijs: € 115

Drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies

Gebruik je jaarlijks opleidingskrediet als je tot een van deze groepen behoort:

  • werknemers van paritair comité 304 
    Ben je tijdelijk werkloos op de dag(en) van de opleiding? Bespreek je deelname met je werkgever.
    Als je werkgever akkoord gaat, betaalt hij je voor die dag(en) gewoon je loon. Op het einde van de maand geeft hij deze dag(en) in dat geval niet door aan de RVA (ASR5 - aangifte sociaal risico). Voor die dag(en) krijg je dan uiteraard geen uitkering. 
  • flexwerkers die regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werken, maar op het moment van de opleiding werkzoekend zijn
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC304 

Op die manier kan je gratis deelnemen. 

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be


Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.


Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in