toegankelijkheid van evenementen

Brussel management & organisatie open aanbod

Datum
maandag 18 november 2019
Partners
Inter
Locatie
BRONKS - Vergaderzaal
Varkensmarkt 15-17 Routebeschrijving

Na deze workshop heb je een heleboel nieuwe bagage over de toegankelijkheid van evenementen voor personen met een beperking.

Bij de organisatie van een evenement, groot of klein, komt vaak heel wat kijken. Ook op vlak van toegankelijkheid voor personen met een handicap. Je stoot op praktische problemen, krijgt moeilijke vragen of je weet niet goed welke faciliteiten je best kan voorzien om ook bezoekers met een beperking zo goed mogelijk te ontvangen en te laten meegenieten van je voorstelling of concert. 

Tijdens deze workshop behandelt Inter alle aspecten van de toegankelijkheid van evenementen voor personen met een beperking: hoe kan je communiceren over de toegankelijkheid van je voorstelling? Wat is toegankelijke communicatie? Wat met de toegankelijkheid en de bereikbaarheid van je infrastructuur? 

Er bestaan ook heel wat faciliteiten (audiobeschrijving, tolken Vlaamse Gebarentaal, ringleidingen, assistentie, ...) die je kan voorzien maar je weet niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is deze sessie echt iets voor jou!

Over de partner

Inter

De eventwerking van Inter maakt al 20 jaar evenementen toegankelijk voor mensen met een tijdelijke of blijvende handicap. Zij doen dit door het geven van advies en vorming aan organisatoren en zetten materialen en vrijwillige assistenten in op honderden evenementen in Vlaanderen en daarbuiten, waaronder Rock Werchter, de Memorial Van Damme, Toneelhuis, KBVB, ...
http://www.inter.vlaanderen

Praktisch

  • maandag 18 november van 14u tot 16u30
  • locatie: Bronks, Varkensmarkt 15, 1000 Brussel

prijs: € 65

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies
Gebruik je jaarlijks opleidingskrediet van 600 euro als je tot één van deze groepen behoort:

  • werknemers van PC 304
  • flexwerkers: wie regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werkt, maar op het moment van de opleiding ingeschreven is als werkzoekende
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC 304

Drank en broodjeslunch zijn inbegrepen

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be

 

 


Deze opleiding is voorbij. Bekijk het huidige opleidingsaanbod.


Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in