veiligheidspaspoort

word jij gecertificeerd assessor voor het veiligheidspaspoort?

Afgelopen juni lanceerden het Sociaal Fonds Podiumkunsten, STEPP, Event Confederation en Ritcs samen met partners in de sector en het onderwijs, het leerplatform voor het veiligheidspaspoort. Dit paspoort onderstreept het belang van veilig werken in de podium- en eventsector. Als laatste stap voor het behalen van het veiligheidspaspoort krijgt de kandidaat de kans om dit veiligheidsbewustzijn te demonstreren in een gesimuleerde podiumomgeving, onder de aanwezigheid van 2 assessoren.

Vanaf oktober-november 2023 worden de eerste praktijkassessments voor het Veiligheidspaspoort op verschillende locaties in Vlaanderen georganiseerd. Om dit mogelijk te maken, starten we ​later deze maand met de training van de assessoren. ​Om je kandidaat te kunnen stellen als assessor dien je over een paar jaar theater-technische ervaring te beschikken en heb je ook interesse om veiligheid binnen de podium- en eventsector onder de aandacht te brengen. Op jaarbasis zal je je minimaal 5 dagen beschikbaar moeten maken om als assessor te werken. Deze werkdagen worden steeds vergoed.

Let op: je mag nooit medewerkers van je eigen organisatie beoordelen.

     1. Hoe word je erkend assessor?

Hiervoor moet je twee opleidingsdagen voltooien.

De eerste trainingsdag gaat door op 23 augustus 2023.

Hier krijg je om te starten de theoretische omkadering:

  • ​Welke competenties moeten worden beoordeeld,
  • Hoe pak jij je rol op als sprekende (assisterende) of stille assessor?
  • Waar moet je op letten en hoe oordeel je zonder vooroordelen?

Moest je er live niet bij kunnen zijn, krijg je toegang tot een opname van deze sessie. Uiteraard mis je dan wel de interactie met de groep alsook de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De tweede trainingsdag gaat door op een datum naar keuze en is iets praktischer; je gaat namelijk met andere kandidaat-assessoren aan de slag om het examen uit te testen. Om de beurt neem je een rol op als kandidaat, sprekende assessor of stille assessor. Wanneer je deze dag hebt doorlopen, ben je klaar om te starten als assessor.

     2. Het vervolg

Aan de start van elke examendag zal steeds de examenset-up voor je klaarstaan, inclusief materiaal. Elke examendag zal je 5 kandidaten beoordelen, van de veiligheidsbriefing tot het feedbackmoment. Nadat je succesvol enkele assessments hebt afgenomen, certificeert ETTEC jou officieel tot assessor.

Mogelijke data voor de tweede trainingsdag zijn 24 augustus, 25 augustus, 6 september of 8 september.

Bij inschrijving bezorgen we je alle praktische details.

Let op: maximaal 5 inschrijvingen per dag.

Meld je aan als assessor

Heb je zin om deel uit te maken van een groeiende groep ETTEC assessoren in binnen- en buitenland? (België, Nederland, Finland, Zweden, Duitsland,...)

Meld je dan aan bij Lies de Backere van STEPP vzw via info@stepp.be voor de theoriedag (dag 1) + jouw keuzedatum voor de praktijkdag (dag 2)

Let op: deelname aan de twee trainingsdagen zijn gratis maar onbezoldigd.

Heb je nog vragen over de rol van assessor en de trainingen? Contacteer chris.van.goethem@ehb.be (beschikbaar half augustus)

Heb je nog vragen over de organisatie van de examens voor het veiligheidspaspoort, contacteer ​Katrien De Troyer (katrien@podiumkunsten.be​) of Maarten Bresseleers ​(maarten@podiumkunsten.be​)

Steenstraat 29 / bus 10
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in