laatste plaatsen

start to coach

Leuven management & organisatie persoonlijke vaardigheden open aanbod

Datum
donderdag 10 november en donderdag 17 november 2022
Partners
Outward Bound School vzw
Locatie
MATRIX, centrum voor nieuwe muziek
Minderbroedersstraat 48
3000 Leuven

Deze opleiding (die we eerder aanboden onder de noemer 'werkplekcoach') is een training voor iedereen die het coachen wil integreren in zijn manier van werken met anderen: als leidinggevende, collega, mentor, begeleider van stagiairs, ...

Deze opleiding biedt je de mogelijkheid om je coachingvaardigheden te ontwikkelen en meer en meer eigen te maken. We hebben onze inspiratie gehaald bij het inspirerend coachen van wijlen Jef Clement.

De focus ligt op het leren coachen op een eenvoudige manier, zonder ingewikkelde hulpmiddelen, direct en vanuit jezelf. Belangrijk daarvoor is een authentieke coachingrelatie opbouwen en je eigen mogelijkheden ten volle durven inzetten.


Coachen leer je al doende: aan deze opleiding deelnemen betekent ‘meteen in het bad springen’. We bieden een praktijkgerichte opleiding aan, waar je vanaf dag één de coachingvaardigheden oefent in kleine groepen én met reële vragen. Er is veel gelegenheid tot feedback. We maken ook steeds de link met de eigen professionele context. De trainingen bieden naast het oefenen ook de nodige achtergrond en theoretische kaders die ons als coaches kunnen inspireren.


We oefenen 3 basisvaardigheden:

 

  • Exploreren

Een belangrijke vaardigheid bij het coachen is verkennen.
Coach en coachee exploreren samen waar het over gaat.
Hoe maak je van ‘vragen stellen’ een krachtig middel om te leren stimuleren?
Wat is de verhouding tussen vragen stellen en advies geven?
Hoe exploreren vanuit belangstelling?  

 

  • Waarderen en bekrachtigen    

Wil je als coach een bereidheid tot leren en veranderen bevorderen dan is het belangrijk om een waarderend en bevestigend leerklimaat te creëren. Een waarderende omgeving verhoogt de bereidheid om meer risico’s te nemen en je open te stelen voor feedback. Hoe kan je op een authentieke manier bevestigen en waarderen?

 

  • Betrokken confronteren

Binnen een coachend gesprek gaat het niet enkel over vragen stellen of bevestigen, maar ook om je eigen bedenkingen bij wat de coachee zegt en/of doet. Hoe kan je op een gezonde manier je eigen kritische reacties en bedenkingen meegeven? Hoe breng je op een gezonde manier feedback van de omgeving ter sprake ?


We leren structuur brengen in een coachinggesprek zodat coaching niet verwatert tot ‘het er even over hebben’. We werken met het GRROW model. Het resultaat van deze basisopleiding is dat je een coachinggesprek vakkundig kunt structureren. Je hebt de basisvaardigheden van coaching verkend en ingeoefend: exploreren, waarderen en bevestigen, betrokken confronteren en inspireren. Je kan vaardig coachend tussenkomen en van vragen stimulerende leerervaringen maken. 

Over de partner

Outward Bound School vzw

Maatwerk, dat is onze core business. Outward Bound® België verzorgt al meer dan 36 jaar kwalitatief hoogstaande trainingen voor diverse organisaties en bedrijven. In functie van uw doelstellingen en de karakteristieken van uw team werken wij, samen met u, een trainingsprogramma op maat uit.
http://www.outwardbound.be/nl-be/nl

Praktisch

tweedaagse opleiding:

  • donderdag 10 november 2022 van 9u30 tot 16u30
  • donderdag 17 november 2022 van 9u30 tot 16u30

Locatie: MATRIX, centrum voor nieuwe muziek, Minderbroedersstraat 48, 3000 Leuven

prijs: € 320

Drank en broodjeslunch zijn inbegrepen. 

opleidingskrediet I sectorale opleidingspremies

Gebruik je jaarlijks opleidingskrediet als je tot een van deze groepen behoort:

  • werknemers van paritair comité 304 
  • flexwerkers die regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werken, maar op het moment van de opleiding werkzoekend zijn
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC304 

Op die manier kan je gratis deelnemen. 

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be


Sainctelettesquare 17
1000 Brussel

+32-(0)2-201 30 03
sociaalfonds(a)podiumkunsten.be

e-news vacatures, opleidingen of sectornieuws:

schrijf je in